Toiduhügieeni e-koolitus
Lisainfo
Õppekavarühm: Toiduainetöötlus ja -tootmine
Eesmärk: Anda teadmisi toiduhügieenist tarbijate tervise turvalisuse tagamiseks, töötajate teadlikkuse tõstmine ja heade hügieenistandardite tagamine ettevõttes.
Õpiväljund: Algteadmised toiduhügieenist
Õppe kogumaht: 6 akadeemilist tundi
Käsitletavad teemad:
Toiduhügieeni eesmärgid ja ülesanded
Toidukäitlemisega seotud terminoloogia
Toidu füüsikaline saastumine ja selle vältimine
Toidu keemiline saastumine ja selle vältimine
Toidu mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
Mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused, ja -infektsioonid
Ristsaastumine ja selle vältimine
Toidu käitlemise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
Käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
Puhastamine ja desinfitseerimine
Kahjuritõrje
Isiklik hügieen
Enesekontrolli põhimõtted
Toitu käsitlevad õigusaktid
Toitu käsitleva töötaja vastutus
Õpikeskkond: Loeng õppeklassis
09.00 - 11.15 õppetöö
11.15 - 11.45 kohvipaus
11.45 - 14.00 õppetöö
Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid: Tunnistus väljastatakse peale teadmiste kontrolli, mis on testi vormis.
Toitlustus-, toidukaubandus-, toidutootmisettevõtete töötajad, hooldusasutuste, koolide ja lasteaedade majandusalajuhatajad, kokad, köögipersonal.
Registreeruda ja infot küsida telefonil +372 527 1907 või info@toretto.ee.