Toiduhügieeni e-koolitus
Lisainfo
1. Toiduhügieeni eesmärgid ja ülesanded
2. Toidukäitlemisega seotud terminoloogia
3. Toidu füüsikaline saastumine ja selle vältimine
4. Toidu keemiline saastumine ja selle vältimine
5. Toidu mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
6. Mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
7. Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused, ja -infektsioonid
8. Ristsaastumine ja selle vältimine
9. Toidu käitlemise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
10. Käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
11. Puhastamine ja desinfitseerimine
12. Kahjuritõrje
13. Isiklik hügieen
14. Enesekontrolli põhimõtted
15. Toitu käsitlevad õigusaktid
16. Toitu käsitleva töötaja vastutus
Info www.toretto.ee
Koolituskeskkonnas on õppematerjalid, mis annavad teadmised nii testi läbimiseks kui ka üldise teadlikkuse tõstmiseks toiduhügieeni valdkonnas.Koolitus vastab toiduhügieeni baaskoolituse tasemele.
Koolitus vastab Toiduseaduse ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse nr. 852/2004 toiduainete hügieeni kohta esitatud nõuetele.
Koolituse läbinutele väljastatakse tunnistus.
Toitlustus-, toidukaubandus-, toidutootmisettevõtete töötajad, hooldusasutuste, koolide ja lasteaedade majandusalajuhatajad, kokad, köögipersonal.