Toidu märgistusnõuded 5 AK H koolitus, baaskoolitus
Lisainfo
kohustuslik ja vabatahtlik toitumisalane teave, toidualase teabe kohustus restoranidel-kohvikutel, reguleerivad õigusaktid
Koolitus aitab vastata ka muudele märgistusalastele küsimustele, püüdes anda võimalikult täpse ning allikale suunatud vastuse. Näiteks, kuidas märkida, kas "Koostis" või "Koostisosad"? Kas "Naatriumi" või "Naatrium"? Kas "Kiudaineid" või "Kiudained"? Lisaks, kuidas ise toitumisalast väärtust arvutada, kuidas väärtusi laborist tellida, millised on märgistuse reeglid ja õige järjekord. Koolitusel läbitakse praktikas etiketi ja toidualse/ toitumisalase teabe koostamine.
Annika Gorelova, hügieenispetsialist. Kogemus 2008 aastast: tootmine, jaemüüja, kombineeritud toidu tootja ja sihtkoha vastuvõtja, ladustamine, logistika.
Algus: 11.00
Lõpp: 15.00
Koolituse osaleja eeldus: 1 kuu enne koolituse toimumist peab osaleja saatma meile info, mis on vajalik koolituse ajakulu kokkuhoiu mõttes:
toitude nimekirja(d), mille(de) märgistust ettevõtet esindav osaleja peab kontrollima ja haldama;
toidumärgistamisalased spetsiifilised küsimused (näiteks geograafiline tähis, III kategooria inimtoiduks mittekõlblik toit, netokaalu tähistamine vm):
kasuks tulevad varasem/ varasemad VTA kontrollaktid märkustega.
Tootmisega tegelevad ettevõtted; e-poe müüjad; hulgimüüjad; jaekaubandusettevõtted; toidu pakendaja; toidu maaletooja; toidu sihtkoha vastuvõtjad; toidualase teabe esitamise kohustus restoranidel, kohvikutel, toidu valmistajad. Kõik, kes koostavad toidualase teabe ja vastutavad nõuetekohase märgistamise eest.