Avaleht /

tellitavad koolitused

/ Toiduhügieen keskastme koolitus (24h kursus)

Toiduhügieen keskastme koolitus (24h kursus)

Grupi suurus
Al 5 inimest
Koolitaja
Toretto Koolitus

Lisainfo

Koolituse kirjeldus

Koolitus on mõeldud ettevõtesiseste toiduhügieeni koolituste korraldajatele ja keskastme juhtidele. Iga ettevõte võib ise korraldada oma töötajatele toiduhügieeni koolitusi, kui on olemas selleks sobilike teadmistega isik ehk läbinud toiduhügieeni keskastme koolituse.

Eesmärk: Anda teadmisi toiduhügieenist tarbijate tervise turvalisuse tagamiseks, töötajate teadlikkuse tõstmine ja heade hügieenistandardite tagamine ettevõttes.

Õpiväljund: Koolituse läbinud osakab koostada oma ettevõttele koolituskava ja omab toiduhügieeni teadmisi kesktasemel ettevõtteiseste koolituste läbiviimiseks.

Õppe kogumaht: 24 akadeemilist tundi

Käsitletavad teemad:
Toiduohutuse põhimõtted
Toiduhügieeni eesmärgid ja ülesanded
Toidukäitlemise terminoloogia
Heast hügieenist tulenev kasu
Puuduliku hügieeniga kaasnev kahju
Toidu füüsikaline saastumine ja selle vältimine
Toidu keemiline saastumine ja selle vältimine
Toidu mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
Ristsaastumine ja selle ohud
Isiklik hügieen
Toitu käitleva töötaja kohustused ja vastutus
Ettevõttes koolituse läbiviimise korraldamine ja koolitusele esitatavad nõuded
Koolituskava koostamine, algmaterjalide leidmine


Mikroorganismide kasvu mõjutavad tegurid
Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja –infektsioonid
Biokiled: olulisus, teke, seos sanitatsiooni korraldusega ning biokilede elimineerimine
Proovide võtmise põhimõtted
Toiduainete säilitamise meetodid
Toidu käitlemise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
Käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
Puhastamine ja desinfitseerimine
Kahjuritõrje


Toiduohutuse põhimõtete tutvustamine
HACCP ajalugu ja vajalikkus
HACCP 7 printsiipi, HACCP 12 põhimõtet
Enesekontrolliplaani juurutamise ettevalmistus
Tehnoloogilise skeemi koostamise viisid
Ohtude kindlakstegemine, ennetavate abinõud
Kriitiliste punktide määramine ja kontrolli kehtestamise meetodid
Enesekontrolliplaani tõhususe tõestuse läbiviimise võimalused
Dokumenteerimise põhimõtted


Õpikeskkond: auditoorne loeng
09.00 - 11.00 õppetöö
11.00 - 11.30 kohvipaus
11.30 - 13.30 õppetöö
13.30 - 14.00 kohvipaus
14.00 - 16.00 õppetöö

Hind on kokkuleppel. Hind sisaldab koolitusmaterjali, kohvipauside ja tunnistuse maksumust.

Sihtgrupp

Toitlustus-, toidukaubandus-, toidutootmisettevõtete juhtivtöötajad, kes viivad ettevõttes läbi hügieenialaseid koolitusi või tegelevad enesekontrolliplaani haldamisega.

Lisainfo ja kontakt

Registreeruda ja infot küsida telefonil +372 527 1907 või info@toretto.ee.